Anneke is nu drie maanden verder. Door haar persoonlijke loopbaanonderzoek kent ze haar wensen bij een nieuwe baan. Dat geeft energie! En jazeker, haar nieuwe baan is nog steeds in de zorg. Maar Anneke zit nú zelf aan het stuur.
onderzoek geeft plezier
Haar vorige vraag: “wat wil ik eigenlijk?”, heeft ze stap voor stap beantwoord. Het ging niet zo snel maar de oefening “mijmeren in ouderdom” werkte goed. Ze is ook blij met haar notitieboekje. Daarin heeft ze alles genoteerd. Zo heeft ze een steeds beter begrip van haar wensen en verlangens. Gelukkig kon ze af en toe babbelen met mensen om haar heen. Zij stimuleerden haar én durfden ook kritische vragen te stellen. Ondertussen heeft ze meer plezier op haar werk. Het voelt niet meer alsof ze klem zit. Nu ze weet dat er nieuw perspectief is kan ze de irritaties van zich af laten glijden. Haar loopbaanonderzoek geeft energie.
dit is wat Anneke wil
Anneke heeft vertrouwen dat het haar gaat lukken. De stappen zijn nog niet helemaal duidelijk maar het komt goed. Dit is wat Anneke wil en waar ze voor gaat.
“Ik wil een baan waarbij ik er écht kan zijn voor mijn clienten. Dat doe ik met betrokken collega’s die óók houden van hun werk. We kunnen snel handelen, de client staat écht centraal. Mijn leidinggevende luistert naar mij en ons team. Hij of zij grijpt in als dat nodig is. Mijn werkgever is een vertrouwde partner in de zorg. Ik kan trots zijn op de plek waar ik werk”.
en nu?
Anneke verwacht dat haar ideale baan niet voor het opraken ligt. De vacatures in de zorg stijgen, dat wel. Maar veel van haar wensen hangen samen met het team, de leidinggevende en de werkgever. Dus misschien moet ze zelf haar ideale werkgever selecteren? Anneke stelt zichzelf de vraag: “wat kan ik doen om mijn ideale werkgever te vinden”?. Ze pakt haar notitieboekje erbij om alle ideeën die bij haar opkomen op te schrijven.
Anneke is een fictieve persoon die het stuur in handen neemt. Wilt u dat ook? Kijk eens naar de mogelijkheden voor oplossingsgerichte coaching.