Anneke werkt in de zorg. Ze is met hart en ziel betrokken bij haar clienten, toch heeft Anneke ook twijfels. Er verandert veel om haar heen. Wil ze wel op deze plek blijven werken? Wat wil ze in de toekomst? We volgen Anneke tijdens haar zoektocht.  

zinvol werk is niet genoeg

Anneke werkt al bijna 10 jaar bij deze zorginstelling. Ze ondersteunt mensen die dat echt nodig hebben. Hiermee voegt ze toe aan de maatschappij, het is zinvol werk. Toch stoort ze zich steeds meer aan haar werkomgeving. Er wordt veel en vaak gereorganiseerd. Dan weer dit, dan weer dat. Ze is er eigenlijk een beetje klaar mee. Maar ja, solliciteren is ook een grote stap. 

Anneke praat erover met haar vrienden. Ze stellen vragen: “Wat vind je echt belangrijk in je werk?” en “Wat zou je het allerliefste willen doen?” Wat geeft je plezier in je werk? Best moeilijk om te beantwoorden. Ze vraagt zich af: “wat wil ik eigenlijk?” 

oriënteren op de arbeidsmarkt

Op advies van haar vriendin Annemieke kijkt ze op LinkedIn. Gewoon eens orienteren. Hier staan veel vacatures! Anneke klikt zo nu en dan door. Langzaam begint ze beter te begrijpen hoe de arbeidsmarkt er tegenwoordig uitziet. Ook vergroot ze haar digitale netwerk met studievrienden en oud-collega’s die ze uit het oog was verloren.

en nu?

“De keuze is reuze!”, zo ontdekt Anneke. Maar ze heeft nog steeds geen helder antwoord op haar vraag: “wat wil ik eigenlijk?” Haar vriend geeft haar de tip om de ”oefening “mijmeren in ouderdom” te doen.  Ze ziet er een beetje tegenop. Ineens wordt haar losse zoektocht serieuzer. Die oefening is echt een manier om in de spiegel te kijken. Toch pakt ze op een zondag haar net aangeschafte notitieboekje en ze gaat aan de slag. Lees hier meer over de zoektocht van Anneke?

Anneke is een fictieve persoon die plannen maakt voor de toekomst. Wilt u dat ook? Kijk eens naar de mogelijkheden voor oplossingsgerichte coaching