Met haar rustige stem en scherp luisterend vermogen geeft Petra de klant in korte tijd een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Zij verleidt mensen om hun probleem om te vormen naar mogelijke oplossingen en concrete acties.

Catrien Funcke – adj. directeur Welder

opdrachtgever coaching

Petra is een frisse denker die vaak met vernieuwende ideeën komt. Ze heeft snel in- en overzicht, en is daardoor zeer effectief als HR adviseur. Als manager was het een feest om met haar samen te werken!

Bart Schermerhorn – gemeente Purmerend

klant tijdens interim opdracht

Petra komt tot de kern en schuwt de discussie niet. Ik heb genoten van haar autonome denken en doen!

Jaap Schoeman – Reed Elsevier

Tijdens grote onzekerheid heeft Petra de HR-unit up-to-standard functionerend gehouden en leidinggevenden een proactieve focus laten ontwikkelen. Petra was voor mij een betrouwbare HR Businesspartner, plezierig in de omgang en een uitstekende sparringpartner.

Fred van Honschooten, directeur SVB Zaanstad

opdrachtgever HR advies

Petra is een eerlijke, stimulerende, kritische gesprekspartner. Ik ging weg met een berg goede ideeën waarop ik nog maanden kan voortbouwen. Dat gaf me een enorme groei-impuls en veel positieve energie. Een hele goede basis

Kiki Verbeek – glasHELDERverhaal

business coaching

Wie is Petra Meijssen?

Petra MeijssenWie ik ben. Wat ik doe. Het hoort steeds meer bij elkaar. Gelukkig! Want ik neem mezelf altijd mee naar de klant. Stel dat ik bij binnenkomst een deel van mezelf zou achterlaten. Mijn professionaliteit én daarmee het resultaat zal er zeker eronder lijden. 

Ik leef en werk vanuit positiviteit, kansen en vertrouwen. Met aandacht voor zoekende mensen, kwetsbare situaties of onduidelijke processen. Gaan we samen aan het werk? Dan gaan we het samenspel aan tussen professionals, het team en management. Zodat we vragen daadwerkelijk oplossen.

waar ik naar streef

Ik streef naar een wereld waar mensen zich thuis voelen. In organisaties betekent dit: professionals die echt zichzelf kunnen zijn. Dat vraagt om mensgericht organiseren. Een aantrekkelijke werkplek waar medewerkers die zich welkom, gezien en gewaardeerd voelen. Fouten maken mag. Want daar leer je van. Alleen én samen in de organisatie. En is er iets aan de hand? Dan is het normaal om even te babbelen. Praktisch. Belangrijke aandachtsgebieden vind ik zelf: verbinding, vakmanschap en intrinsieke motivatie. Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn leveren namelijk geweldig werk. Ze houden een open mind, willen kwaliteit leveren en voelen een hogere betrokkenheid bij hun werkgever. Wat wil je nog meer?

mijn professionele achtergrond

Ik heb veel organisaties gezien, verschillend werk gedaan, veel rollen ingevuld. Een ontdekkingstocht. Ik ben trots geweest, heb mijn neus gestoten, heb geleerd en ontdekt en doe dat gelukkig nog steeds. Sinds 2001 werk ik als HR professional en intervisiebegeleider. Daarbij maak ik lastige onderwerpen bespreekbaar én verzorg ik oplossingsgerichte interventies. Ik ben goed thuis in de zorg, welzijn, onderwijs en (gemeente en rijks) overheid. Waar passend maak ik gebruik van de Transactionele Analyse of de appreciative inquiry.

werkplezier of ongemak?

Vanaf 2010 werk ik ook als conflictbemiddelaar en vertrouwenspersoon. Ik merk dat het fysieke, mentale en emotionele ongemak op de werkvloer groeit. Om narigheid voor te zijn begeleid ik daarom ook gesprekken over minder gemakkelijke onderwerpen. Dan beginnen we bij het begin. Zodat vervolgens de deur naar groei en werkplezier open kan. 

mijn manier

Voor mij ligt het vertrekpunt altijd bij de vraag. Welke situatie doet zich voor? Wat is hier precies het probleem? Wat voor denken en doen is er al ingezet? Hoe kan mijn klant zelf aan het stuur komen? Mijn manier van werken is persoonlijk, vriendelijk en soms confronterend. Het gaat waar het over moet gaan. Ik vind mijn werk zinvol als:

  • mijn gesprekspartner(s) vrij spreken over,
  • een concreet probleem of actuele situatie,
  • waardoor zij nieuwe manieren vinden en,
  • zelf het stuur oppakken,
  • om dit probleem of de situatie op te lossen.

Meer weten of wil je iets voorleggen? Dat kan via een gratis halfuur beeldbellen. Voel je vrij om contact te zoeken.

Hartelijke groet,

Petra Meijssen