Met haar rustige stem en scherp luisterend vermogen geeft Petra de klant in korte tijd een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Zij verleidt mensen om hun probleem om te vormen naar mogelijke oplossingen en concrete acties.

Catrien Funcke – adj. directeur Welder

opdrachtgever coaching

Petra is een frisse denker die vaak met vernieuwende ideeën komt. Ze heeft snel in- en overzicht, en is daardoor zeer effectief als HR adviseur. Als manager was het een feest om met haar samen te werken!

Bart Schermerhorn – gemeente Purmerend

klant tijdens interim opdracht

Petra komt tot de kern en schuwt de discussie niet. Ik heb genoten van haar autonome denken en doen!

Jaap Schoeman – Reed Elsevier

Tijdens grote onzekerheid heeft Petra de HR-unit up-to-standard functionerend gehouden en leidinggevenden een proactieve focus laten ontwikkelen. Petra was voor mij een betrouwbare HR Businesspartner, plezierig in de omgang en een uitstekende sparringpartner.

Fred van Honschooten, directeur SVB Zaanstad

opdrachtgever HR advies

Petra is een eerlijke, stimulerende, kritische gesprekspartner. Ik ging weg met een berg goede ideeën waarop ik nog maanden kan voortbouwen. Dat gaf me een enorme groei-impuls en veel positieve energie. Een hele goede basis

Kiki Verbeek – glasHELDERverhaal

business coaching

Wie is Petra Meijssen?

Ik ben Petra Meijssen. Als gesprekspartner en adviseur versterk ik professionals in de zorg, welzijn, onderwijs en overheid die worstelen met ongemak in hun werkende leven. Ik help begrijpen, help denken en help doen. Binnen organisaties of één of één. Zo vind je zelf antwoorden op vragen. Of oplossingen voor problemen. Of manieren om ergens mee om te gaan. Dan sta je zelf weer aan het stuur.

mijn achtergrond

Ik heb veel organisaties gezien, verschillend werk gedaan, veel rollen ingevuld. Een ontdekkingstocht. Ik ben trots geweest, heb mijn neus gestoten, heb geleerd en ontdekt en doe dat gelukkig nog steeds. Sinds 2001 werk ik onder de naam Mens in Beeld. Als HR projectadviseur en begeleider zag ik al veel ongemak bij mensen in organisaties. Vanaf 2010 werd de omvang van ongemak me pas echt duidelijk. Vanaf dat moment werk ik namelijk ook als coach, conflictbemiddelaar en vertrouwenspersoon

ongemak of werkplezier?

Werkplezier en fitheid zijn hot topics. Hoe zou dat komen? Precies. Omdat het fysiek, mentaal en emotioneel ongemak in het (werkende) leven groeit. Daarom begeleid ik gesprekken over ongemakkelijke onderwerpen. Voor mensen, specifieke groepen en organisaties. Dan beginnen we bij het begin. Zodat vervolgens de deur naar meer werkplezier open kan.

mijn manier

Het vertrekpunt ligt altijd bij de vraag. Welke ongemakkelijke situatie doet zich voor? Wat is hier precies het probleem? Wat voor denken en doen is er al ingezet? Hoe kan mijn klant zelf aan het stuur komen? Mijn manier van werken is persoonlijk, vriendelijk en soms confronterend. Het gaat waar het over moet gaan. Ik vind mijn werk zinvol als:

  • mijn gesprekspartner(s) vrij spreken over,
  • een concreet probleem of omgemakkelijke situatie,
  • waardoor zij nieuwe manieren vinden en,
  • zelf het stuur oppakken,
  • om dit probleem of de situatie op te lossen.

Meer weten of wil je iets voorleggen? Dat kan via een gratis halfuur beeldbellen. Voel je vrij om contact te zoeken.

Hartelijke groet,

Petra Meijssen