“veerkrachtige mensen maken het positieve verschil in organisaties”

energie en werkplezier op het werk

energie_op_het_werkOrganisaties met energieke teams hebben aan de juiste knoppen gedraaid. Ze hebben een werkplek gecreerd waar toppers willen zijn. Waar hebben medewerkers in jullie organisatie behoefte aan? Ontdek wat jullie opdracht is én ga aan de slag.

kwalitatief werkdruk onderzoek

Een kwalitatief werkdruk onderzoek toont oorzaken en mogelijke oplossingsrichtingen voor werkdruk en stress. Hierbij werk ik met een aantal vaste gespreksmethodes. De output bestaat uit een analyse en een praktisch plan voor vervolg.

ontwikkeltraject: slimmer en leuker

Het traject Slimmer en Leuker creëert flow op de werkvloer. We combineren individueel leren met samen leren. Leren vindt zowel plaats óp de werkvloer als van de werkvloer. Alles is erop gericht om met kleine stappen zoveel mogelijk energie en impact te genereren. Het traject wordt ondersteund door film en online contact. Het vertrekpunt en de behoefte van de organisatie is bepalend voor de samenstelling en duur van het traject. De speelse benadering maakt de drempel laag en de impact hoog. Resultaat verbetert, productiviteit groeit en de weerbaarheid van de organisatie stijgt. Het ontwikkeltraject wordt verzorgd met Tiemen.

energiemeting

Energie kan je ook meten. Hiervoor werken we met een kwalitatief onderzoek voor individu en team. In gestructureerd gesprek van één uur krijgen teamleden een energiespiegel voorgehouden. Zo ontdekken zij wat hen energie geeft en waar zij energie verliezen. De energiemeting vormt een inspirator voor vervolgactiviteiten van medewerkers en teams. Meer informatie over de energiemeting voor individu en teams.

Aanvullend aanbod

HR advies

HR advies

Een organisatie is zo succesvol als de mensen die er werken. Wat is nodig om medewerkers optimaal te laten presteren? Voor plan, project of beleid bied ik verbindend HR advies.

Intervisiebegeleiding

Intervisiebegeleiding

Intervisie helpt groepen bij samen leren. Starten jullie een intervisiegroep? In vier sessies help ik jullie op weg. Zodat jullie genoeg bagage om zelf intervisies te organiseren.

Spiegelgesprek

ongemak

Je worstelt met een vraag in jouw (werkende) leven. Gun het jezelf om dit te onderzoeken. Soms kan één spiegelgesprek al tot frisse inzichten leiden. Jouw vraag staat centraal.