Extern vertrouwenspersoon

Bent u op zoek naar een extern vertrouwenspersoon? Dan ben ik beschikbaar voor uw medewerkers. Bijvoorbeeld bij pesten, intimidatie, discriminatie of conflict. Maar ook bij integriteitsvragen zoals fraude. Daarnaast adviseer en begeleid ik teams van  interne vertrouwenspersonen.

vertrouwenspersoon

Wat doet een vertrouwenspersoon?

  1. Opvang en begeleiding van medewerker bij ongewenst gedrag
  2. Gesprekspartner voor medewerker bij het vinden van een oplossing
  3. Desgewenst begeleiden van medewerker bij een bemiddelingsgesprek of tijdens een formele klachtenprocedure
  4. Preventieve voorlichting over hoe om te gaan met ongewenst gedrag

Begeleiding interne vertrouwenspersonen

Veel organisaties kiezen voor interne vertrouwenspersonen. Deze medewerkers kennen de organisatie en de bedrijfscultuur. Meestal missen zij nog de kennis en ervaring in hun nieuwe rol. Daarom is een praktisch opleidingstraject nuttig. Als coach en intervisiebegeleider kan ik interne vertrouwenspersonen trainen en begeleiden. Samen bouwen we aan een professioneel en laagdrempelig team.

Abonnement voor een gecertificeerde vertrouwenspersoon

Naast incidentele consultatie behoort een basisabonnement ook tot de mogelijkheden. De eerste opvang is dan geregeld. Het basisabonnement bestaat uit een basisbeschikbaarheid voor medewerkers en een periodieke evaluatie. Wilt u verzekerd zijn van een gecertificeerde (CRP) en door de LVV geregistreerde vertrouwenspersoon? Dan is dit een mooie basis.

vertrouwenspersoon

De kosten voor een basisabonnement zijn afhankelijk van het aantal medewerkers. Voor aanvullende vragen maak ik een offerte op maat. Ik werk voor de regio’s Amsterdam, Haarlem, Leiden, Den Haag.

Aanvullend aanbod

Conflictbemiddeling

conflict-oplossen

Conflictbemiddeling is soms nodig. Meningsverschillen zijn oké maar niet als dit leidt tot een verstoorde samenwerking. Herstel werkrelaties tijdig via bemiddeling.

Spiegelgesprek

ongemak

Je worstelt met een vraag in jouw (werkende) leven. Gun het jezelf om dit te onderzoeken. Soms kan één spiegelgesprek al tot frisse inzichten leiden. Jouw vraag staat centraal.

HR advies

HR advies

Een organisatie is zo succesvol als de mensen die er werken. Wat is nodig om medewerkers optimaal te laten presteren? Voor plan, project of beleid bied ik verbindend HR advies.