recruiter-arbeidsgehandicapt“Waar richten slimme, vooruitstrevende recruiters hun aandacht op?”. Hierover las ik op P&O actueel een blog met 15 onderwerpen. Jammer genoeg ontbrak er één essentieel actiepunt. Want werkelijk vooruitstrevende recruiters maken juist nu een plan voor de recruitment van talent met een arbeidsbeperking.

Van verplicht naar vrijwillig – maar niet heus

“Hoezo eigenlijk? Het quotum is nu van de baan”, zo zeggen directeuren en HR managers die denken dat de druk van de ketel is. De realiteit is anders. Alleen de boete is voorlopig afgeschaft, het quotum staat recht overeind. Al dit jaar wordt nauwkeurig geteld hoeveel arbeidsgehandicapten aan het werk zijn. Voldoen alle bedrijven tezamen in 2016 niet aan het quotum? Dan wordt de boete alsnog actueel. Vooruitstrevende recruiters starten daarom juist nu met de recruitment van talentvolle arbeidsgehandicapten.

Krenten uit de pap

Talentvolle mensen met een arbeidsbeperking zijn volop aanwezig. Het vraagt van recruiters wel een andere manier van voorbereiding & werving. Kijk eens naar de Raad van Anders van Microsoft. Zij hebben de afgelopen 2 maanden hun plannen geconcretiseerd. U leest over de output op de blog van Niels Schuddenboom, lid van de Raad van Anders. Microsoft loopt dus vooraan. Zij halen de krenten uit de pap. Wie volgt?

Op zoek naar een sparringpartner? Petra Meijssen begeleidt directies, HR managers en recruiters bij hun verkenning. Zij helpt fris te kijken, vrij te denken en praktisch te doen.

Lees ook: – Lastig lichaam? Kies voor het licht!
L
ees ook: – quotum vraagt om mindshift bij directies