deuren die opengaan of dicht blijven

dominante werkstijlIeder heeft een eigen voorkeur in Doen, Denken of Voelen. Een deur die vrijwel vanzelf open gaat? Dat is onze natuurlijke competentie. Maar soms wordt het vervolgens ook weer onze valkuil. Bijvoorbeeld als we teveel blijven doen en niet meer nadenken of voelen. Of als gevoelens ons overnemen. Zodat we niet meer logisch kunnen nadenken en praktisch doen.

alle deuren belangrijk

In mij vindt u bijvoorbeeld een praktisch mens. Een doener gericht op beweging. Daarna opent mijn denkdeur: “Hoe verklaar ik dit? Doe ik wel het juiste, passend bij wat nodig is?”. Mijn logische motor gaan dan aan. Prettig! Ik creëer kader, rust en orde. Door de jaren heen heb ik geleerd om zo nu en dan óók mijn gevoel te checken. Die deur klemt een beetje. Toch ontdek ik precies daar wanneer ik mezelf voor de gek houdt. Een belangrijke deur dus.

Hoe zit dat bij jou?