kanker haar leven uit

Afgelopen zondagavond was ik in het Patronaat te Haarlem voor een optreden van Sharon Jones en The Dap Kings. Niet zomaar een optreden. Het is onderdeel van de uitgestelde tour “Give the people what they want”, de presentatie van het gelijknamige album opgenomen in 2012. Bij Sharon Jones werd in 2013 kanker geconstateerd. Na haar operatie kreeg de Queen of funk in januari haar laatste chemo. En hier was zij: vol energie en met alweer wat haar op haar hoofd.

Get up and get out

Zij zong ‘Get up and get out’, op de CD is dit een rustige song. Niet tijdens dit optreden. Het nummer heeft voor haar een nieuwe betekenis gekregen. Spetterend, emotioneel en prachtig vertelt ze ons, Harlem, over kanker in je lijf. Haar strijd werd zichtbaar, op het podium. Met haar krachtige stem en kwetsbare verhaal raakt ze de volledige zaal. Tranen in mijn ogen. Wat gaaf dat ze hier staat en dit verhaal deelt. “Get up and get out”. Sharon Jones is opgestaan. Ze heeft zichzelf bij elkaar gepakt, ze is de wereld weer ingelopen. Helemaal oké: ook zonder haar en met onzekerheid.

ervaring delen zo lang het kan

Sharon Jones beloofde ons dat ze haar ervaring deelt zolang ze hiertoe in staat is. Ze geeft gezicht en geluid aan de struggle om terug te keren na kanker. Ik neem haar voor de rest van mijn leven mee.

Wilt u in gesprek over tegenslag en hervinden van veerkracht? U bent welkom. Kijk eens bij coaching.