maar wat doe je ermee?

werkdruk-en-tijdTijd, een vreemd verschijnsel. Uiteraard, het is een objectief meetpunt om met elkaar af te stemmen: “ik zie je over een half uur!”. Maar hoe divers is onze persoonlijke ervaring met tijd: “ik heb alle tijd van de wereld”, “prima, dat fiks ik in een mum van tijd”, “nee, ik heb geen tijd” of “ik zit te wachten tot hij eindelijk tijd heeft”, “de tijd vliegt aan me voorbij..”

Een tijdje geleden hield Jacqueline Duurland een lezing over de waarde van filosofie in de huidige tijd. De Romeinse filosoof Seneca stond op haar lijst. Zijn ideeën over (de waarde van) tijd zijn bijzonder relevant in onze wereld.

Het leven dat we krijgen is niet kort, wij maken het kort; we hebben er niet te weinig van, we gooien het met bakken overboord – Seneca

Deze filosoof drukt op een actuele knop. Hoe bewust gaan we om met de tijd die wij hebben? We hebben tijd in overvloed.  De vraag is wat we ermee doen.

stress en werkdruk of innerlijke rust?

Heeft u last van stress en aanhoudende werkdruk? Dan past Seneca’s wijsheid over tijd & innerlijke rust bij u. Een van zijn hoofdvragen: “hoe besteed ik de (korte) tijd op aarde goed?” brengt u terug bij de basis: uw eigen mogelijkheid & verantwoordelijkheid om te kiezen. Zijn briefwisselingen over dit thema zijn recent gebundeld in en leesvriendelijk boekje. Hier alvast een  leesfragment.
____
Mens in Beeld – Petra Meijsen coach medewerkers & teams op weg naar effectieve zelfzorg & communicatie op de werkvloer. Wilt u ongemakkelijke onderwerpen bespreekbaar & hanteerbaar maken in uw organisatie? Belt u met: 06 – 22 600 752 of mailt u naar petra@mensinbeeld.nl.

Vorig blog: uw innerlijke coach staat op het balkon