ervaring delen, feedback krijgen

intervisieJa echt! Misschien heb jij twijfels? Dan begrijp ik dat helemaal. Ook ik was eerst een twijfelaar. Ik hoorde bij de groep ‘liever alleen’, dat beviel me jarenlang prima. In 2008 ben ik met de billen bloot gegaan. Ik wilde verder groeien, nieuwe dingen ontdekken, beter worden. Op aanraden van een collega startte ik met een 2-jarige opleiding “Transactionele Analyse in Organisaties” bij P.R.O, consult. In het begin voelde ik me helemaal niet op mijn gemak, de groep bestond uit 8 deelnemers. Maar al snel ontdekte ik dat samen leren veel sneller gaat én vele malen leuker is.

een spiegel, een oefenplek én een fanclub

Met een groep van 8 professionals gingen we aan de slag. Elke maand dompelde ik mezelf 2 dagen lang in een bad van kennisoverdracht, directe toepassing, heldere feedback en persoonlijke reflectie. Ik ontdekte hoe bijzonder het is om een groep van 8 professionals als eerlijke spiegel, praktische oefenplek én onvoorwaardelijke fanclub te hebben. De hobbels om te delen werden minder. En elke keer vertrok ik na 2 dagen met een heerlijk gevoel én een bak vol materiaal om direct toe te passen in mijn eigen werkpraktijk. Zo snel was mijn professionele ontwikkeling nog nooit verlopen. Het was de reden dat ik in 2010 ben gestart met het begeleiden van dialoogsessies en intervisie.

samen leren houdt nooit op

Die opleiding heb ik in 2010 afgerond maar het gezamenlijk leren is nooit meer gestopt. Ik leer nog steeds, samen met hen, tijdens mijn eigen 2-maandelijkse intervisiebijeenkomst. Zo heb ik ook zelf een prachtige plek om te blijven leren en te groeien.