Als ik zing of gitaar speel wordt het kind in mij wakker. Het strekt zich uit, kijkt vrolijk en nieuwsgierig om zich heen. Luchtig en losjes in mijn lijf, blij in al mijn zintuigen. Hoe eenvoudig het leven kan zijn. Nog mooier wordt het als je samen muziek maakt. Zoals tijdens de Open Coffee Jamsessie. Een zichzelf organiserende happening. Co-creatie zoals het bedoeld is. 

Twee maanden geleden bezocht ik de Haarlemse ‘Open Coffee’, een netwerkbijeenkomst voor zelfstandig ondernemers. Naast me, aan de bar stonden Pieter (vormgever) en Monique (webdesigner). Ons gesprek verliep wat stroef: “Wat te bespreken?”. We vonden elkaar in de muziek. Pieter als bevlogen drummer, Monique op sax, ik zingend in een Popkoor. Binnen no-time ontstond het idee voor een “Open Coffee jamsessie”. Even geen ondernemersverhalen maar gewoon lekker losgaan in de muziek! De gedachte alleen deed bij mij de energie al stromen.

De 1e jamsessie organiseerde zichzelf. Het vliegwiel was de Linkedin group “Open Coffee Haarlem“. Binnen no-time hadden we een muzikale basis. Sander haalde zijn sax van zolder, Bart en Michael stonden klaar om het heftige snaarwerk te verzorgen, zangeressen kwamen voorzichtig uit hun schulp. Martijn regelde de locatie & Richard gaf mij wat info over “wat minimaal te regelen voor een jamsessie”.
On the spot toonde Erica zich als vrouw met een magisch ritmegevoel. Lamar verscheen, onverwacht, en voedde ons met zijn soul. Met z’n tienen gingen we los, over grenzen. Opgelegde beperkingen afgeschud. Muziek was overal. Ik was stil van geluk, toen ik weer thuis zat op de bank.

Gisteren zij iemand tegen mij: “jij organiseert toch de jamsessies?”. Uit de grond van mijn hart en vol blijheid kon ik haar zeggen. “De Jamsessie organiseert zichzelf”. Als het niet meer vanzelf ontstaat, dan vervliegt het. En ook dat is OK. Voorlopig stroomt de energie volop, de volgende jamsessie komt eraan. Welkom!