Eergisteren heb ik gevraagd. En eergisteren heb ik gekregen. Een vel vol geweldige ideeën. En god, wat was het spannend om een hulpvraag te stellen, staand voor een groep. Ik voelde het in mijn lijf. Maar ik deed het. En ik kreeg er- gratis en voor niets- enthousiasme, bruikbare kennis en nuttige tips voor terug.

Met een groep van ongeveer 40 man was ik bij “De kick van het delen”, een bijeenkomst georganiseerd door Delimes. Ik keek uit naar een inspirerende, interactieve uitwisseling. Dat beeld veranderde eerst bij binnenkomst. Ik zag een verhoogd podium. Daarvoor stonden stoelen netjes op een rij. “Oeps, ga ik vanmiddag vooral luisteren?”  Nou, de eerste twee uur wel, zo bleek het. Even schakelen…

Om half 4, met de komst van Juul Martin en Fanny Koerts draaide de middag. Het thema “de kick van het delen” kreeg een waardige invulling. Als vrije, ondernemende geesten vertelde ze over projecten waar hun hart naar uitgaat. Waar kennis en materie wordt gedeeld. Waar gebruik wordt gemaakt van wat er toch al is. “Hoe dat werkt?” Juul Martin sprak over Organizaaien en maakt het concreet in zijn blog. Een absolute leestip! Fanny Koerts liet het ons, liet het mij, direct ervaren via een durftevragen sessie.

Na de borrel wandelde ik naar de trein met een berg groene post-its in mijn tas. Op weg naar Haarlem werd ik verrast door bijzondere out-of-the-box ideeën. Hier kan ik mee verder. Met dank aan de deelnemers, en uiteraard Fanny Koerts! Meer weten over Fanny of over durftevragen? Kijk en luister naar haar verhaal op deze site.